Όλοι έχουμε συνηθίσει να φυλάμε τα πράγματά μας σε έναν χώρο αποθήκευσης όπως είναι μία μεταλλική ντουλάπα βεράντας που προστατεύει τα πράγματα μας από τις καιρικές συνθήκες και τα χέρια των διαρρηκτών. Επίσης, ειναι ένας κλασικός τρόπος να αποθηκεύουμε όλα εκείνα τα αντικείμενα που δεν εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες στο σπίτι, διατηρώντας τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού καθαρό και τακτοποιημένο. Επιπλέον, μια ντουλάπα εξωτερικού χώρου μας δίνει την δυνατότητα να προστατεύει τα πράγματα που είναι δύσκολο να αποθηκευτούν μέσα στο σπίτι όπως εργαλεία, ρούχα εργασίας και άλλα είδη που χρησιμοποιούμε κυρίως για δουλειές στην κήπο μας ή σε εξωτερικές εργασίες. Αν και αυτές οι απλές ντουλάπες αποθήκευσης προσφέρουν κάποιο επίπεδο ασφάλειας, δεν διαθέτουν την άνεση, την προσβασιμότητα και τις προηγμένες δυνατότητες που διαθέτουν οι σημερινές αυτόματες εγκαταστάσεις αποσκευών. Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε μια μεταλλική ντουλάπα βεράντας με τα luggage lockers.

Ποιος ειναι ο σκοπός και ο σχεδιασμός των luggage locker

Τα παραδοσιακά ερμάρια ή μεταλλικοί φοριαμοί όπως λέγονται είναι σχεδιασμένα για την φύλαξη προσωπικών και οικιακών αντικειμένων στα οποία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι ένοικοι του σπιτιού ή οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης. Η κύρια λειτουργία τους είναι η μακροχρόνια φύλαξη αντικειμένων εντός των ορίων του σπιτιού ή της επιχείρησης.

Η εξέλιξη αυτών των χώρων φύλαξης αντικειμένων είναι τα luggage locker τα οποία παρέχουν περισσότερες ευκολίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας. Συχνά διαθέτουν μια σειρά μεγεθών σε συρτάρια και ντουλάπια όπου μπορεί να τοποθετήσει κάποιος αποσκευές με διαφορετικές διαστάσεις.

Τα παραδοσιακά ντουλάπια προσφέρουν περιορισμένη προσβασιμότητα. Έχουν βασικούς μηχανισμούς κλειδώματος που μπορεί να παραβιαστούν εύκολα. Αντίθετα τα luggagelockers χρησιμοποιήσουν τεχνολογία βιομετρικών χαρακτηριστικών και δεν μπορούν να βανδαλιστούν ή να ανοιχτούν από ανεπιθύμητους επισκέπτες στον χώρο μας. Σε ένα ντουλάπι, μπορεί να έχει παραπάνω από ένας χρήστης πρόσβαση με το δικό του κωδικό. Για παράδειγμα, θα μπορούσε ένα luggage locker να χρησιμοποιηθεί σε μία πολυκατοικία όπου ο χώρος στα μπαλκόνια της ειναι περιορισμένος ή σχεδόν ανύπαρκτος.   Ένα luggage locker σε αυτή την περίπτωση θα εξυπηρετούσε όλους τους ιδιοκτήτες, με τον καθένα να έχει το δικό του ντουλάπι για να αποθηκεύει τα δικά του πράγματα χωρίς να φοβάται μήπως κλαπούν.

Η εξέλιξη των αυτόματων ντουλαπιών αποθήκευσης έχει εφαρμογή και σε άλλους τομείς  πέρα από την παραδοσιακή αποθήκευση σε χώρους σπιτιών και επιχειρήσεων.

Σε χώρους εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, αθλητικές εγκαταστάσεις ή συνεδριακά κέντρα πανεπιστημίων,επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να αποθηκεύουν με ασφάλεια τα προσωπικά του αντικείμενα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Αποθήκευση έξω από τον χώρο της κατοικίας: Παρέχουν την επιλογή βραχυπρόθεσμης αποθήκευσης που μπορεί να χρειαστούν επιπλέον χώρο προσωρινά όπως κατά τη διάρκεια μετακομίσεων ή ανακαίνισης διαμερισμάτων.

Υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου: Προσφορά λύσεων για αγορές με ένα κλικ και συλλογή ή προσωρινή διατήρηση πακέτων σε ένα σημείο όλο το 24ωρο. Αυτό διευκολύνει και τους courier αλλά και τον πελάτη, απαλλάσσοντάς τους απότο άγχος της έγκαιρης παράδοσης και  παραλαβής.