Λίγες ημέρες πριν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Συκιά με αποκορύφωμα αυτής της 17ης Μαρτίου με την παρέλαση των αρμάτων, οι ετοιμασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και από κοινού δήμος, κοινότητα, φορείς και καρναβαλιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν το Συκιώτικο Καρναβάλι 2024!

Συγκεκριμένα σήμερα 12/03 έλαβε χώρα η συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής, που αποτελείται από τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Τορώνης Δημήτρη Μελίσση, την πρόεδρο της κοινότητας Συκιάς Μαρία Γκουβέλα και τον πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής Τάσο Γεωργιάδη, μαζί με τους αρχηγούς των πληρωμάτων που θα παρελάσουν στις 17 Μαρτίου στη Συκιά.

Η συνάντηση είχε να κάνει κυρίως με τις τελευταίες λεπτομέρειες και την οργάνωση του αποκριάτικου ξέφρενου πάρτι που πλησιάζει και έχει σκοπό να συνεπάρει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο του Καρναβαλιού, στον κόσμο του κεφιού και της διασκέδασης!

Πλήθος καρναβαλιστών θα βγουν και φέτος στους δρόμους για το Συκιώτικο Καρναβάλι, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που ετοίμασε ο δήμος Σιθωνίας για να μοιράσει χαμόγελα και κέφι σε όλο τον δήμο, να κάνει τον δήμο μια μεγάλη γιορτή.

Κορυφαία δράση την Κυριακή 17 Μαρτίου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων, μια χαρούμενη και άκρως χορευτική πορεία, που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου και θα στηθεί ένα ελληνικό, παραδοσιακό, αποκριάτικο γλέντι.

Συγκεκριμένα θα βγουν στους δρόμους της Συκιάς πάνω από δέκα (10) άρματα με παλαιότερα και πιο σύγχρονα θέματα επικαιρότητες με επικρατέστερο αυτό της σάτιρας και της σαρκαστικής διάθεσης!

Μαζί με την Σάρτη που φέτος θα συμμετάσχει και αυτή με δυο (2) άρματα στο αποκριάτικο ξέφρενο πάρτι, η Συκιά είναι έτοιμη για να σας απογειώσει:  Barbie, master chef, χίπηδες, καμικάζι αγάπη μου, my style rocks, σφουγγαρίστρες και πολλά άλλα είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την Κυριακή της Αποκριάς στη Συκιά, στο χωριό του γλεντιού και της διασκέδασης!