«Η βία μας αφορά όλες και όλους – Λύσε τη σιωπή», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.

Η εθελοντική δράση «Λύσε τη σιωπή», όπως είπε η εμπνεύστριά της και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ανατολή Κωνσταντινίδου, αποτελείται από ανθρώπους με αγάπη για τον συνάνθρωπό τους και έχει σκοπό να προλάβει οποιαδήποτε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Η ίδια ευχαρίστησε τον δήμαρχο Μ. Καρρά που τους έδωσε την ευκαιρία να αναλύσουν αυτό το ευαίσθητο θέμα, όπως είπε.

Η Ελεάνα Τσινίδου, κοινωνιολόγος, μίλησε για τις μορφές βίας, εστιάζοντας στην κοινωνιολογία, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι έτσι κινητοποιούνται ολοένα και περισσότεροι στο θέμα. «Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για να βελτιωθεί η κοινωνία μας. Ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται και στα δικαιώματά του. Η ενημέρωση δεν σταματάει ποτέ», είπε.

Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας στον χαιρετισμό της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια στον δήμο, και το οποίο παρέχει πληροφόρηση, καθοδήγηση και βοήθεια σε ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτό.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η Δρ. Ελένη Ζαγγελίδου, Προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, η Σοφία Δημαρχοπούλου, Δικαστική Λειτουργός, και η Παναγιώτα Σαχαρίδη, MSc Κοινωνική Λειτουργός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Την εκδήλωση στήριξαν

  • ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Πορταριάς ,
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Σημάντρων και
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σιλάτων.