Στη διάθεση του κάθε κατοίκου Παλαιοχωρίου βρίσκεται ένα αναπηρικό αμαξίδιο, δωρεά προς την κοινότητα των αδερφών Χρήστου και Απόστολου Βελλίδη που πρόσφατα έχασαν τη μητέρα τους. Το αμαξίδιο ανήκε στην Ιφιγένεια Βελλίδη, της οποία η γιοί έκριναν, μετά το θάνατό της, ότι πρέπει να το δωρίσουν στην κοινότητα απ’  όπου μπορεί να το παίρνει και να το χρησιμοποιεί κάποιος συγχωριανός τους που έχει ανάγκη.

«Στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου οι ανάγκες σε αμαξίδια είναι καλυμμένες οπότε η οικογένεια θέλησε να βοηθήσει έστω κατ’ ελάχιστο, το σύνολο της κοινότητας Παλαιοχωρίου», τόνισε ο πρόεδρος του χωριού Γεώργιος Κατσιαρμάς. Όπως είπε, το εν λόγω αναπηρικό καροτσάκι είναι σε άριστη κατάσταση, προστατευμένο σε συσκευασία για όποιον το θελήσει και στη συνέχεια το επιστρέψει για να τεθεί στη διάθεση άλλου συμπολίτη του.

Στο παρελθόν στην κοινότητα χαρίστηκαν εργαλεία προς κάθε χρήση από ομογενή Παλαιοχωρινό που τα πρόσφερε, ενώ τελευταία ιδιωτική εταιρεία ενέταξε το Παλαιοχώρι στο δίκτυο καμερών του Northellas.eyes και του meteolive.gr με τη δωρεά κάμερας που τοποθετήθηκε στο καμπαναριό της εκκλησίας «Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών».