Το πρωί της Δευτέρας στις 25 Μαρτίου θα γίνει η πρώτη σεληνιακή έκλειψη για το 2024 στο ζώδιο του Ζυγού. Η έκλειψη αυτή επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού του α’ δεκαημέρου δηλαδή τους Κριούς, τους Ζυγούς, τους Καρκίνους και τους Αιγόκερους, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις πρώτες μοίρες των ζωδίων αυτών.

Πρόκειται για μία έκλειψη που βάζει σε πρώτο πλάνο τις εσωτερικές μας ανάγκες και με ένα εντελώς αυθόρμητο και παρορμητικό τρόπο μας αναγκάζει να εκφράσουμε όλα τα συναισθηματά μας. Είναι μία διλληματική περίοδος η οποία όμως μας καλεί να πάρουμε αποφάσεις, να ισορροπήσουμε μεταξύ των πρέπει των άλλων και των θέλω του εαυτού μας αλλά και να μην εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σε ψεύτικες υποσχέσεις.

Παρακάτω θα δούμε πως θα επηρεάσει αυτή η σεληνιακή έκλειψη τα 12 ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Η έκλειψη αυτή που γίνεται στο απέναντι ζώδιο από εσας έρχεται να ρίξει φως στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Σας βάζει στην διαδικασία να σκεφτείτε αν είστε πραγματικά ο εαυτός σας μέσα στην σχέση σας είτε ερωτική είτε επαγγελματική, αν μπορείτε να εκφραστείτε έτσι όπως θέλετε και νιώθετε ή απλώς αν έχετε προσαρμοστεί στις ανάγκες των άλλων. Αν υπάρχει κάτι που δεν σας εξελίσσει,σας καταπιέζει και σας τραβάει προς τα πίσω στους τομείς αυτούς με την έκλειψη αυτή μπορεί να λάβει ένα οριστικό τέλος.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο τομέας της εργασίας, της υγείας και της καθημερινής ρουτίνας θα υποστεί αλλαγές το επόμενο διάστημα. Βάζοντας στο επίκεντρο τον εαυτό σας οι Ταύροι θα μπορέσετε να δείτε ποιές είναι οι πραγματικές σας ανάγκες σε καθημερινό επίπεδο και τι κάνετε εσεις για αυτές. Θέματα υγείας είτε σωματικής είτε ψυχικής μπορεί να προκύψουν και να σας βάλουν στην διαδικασία να αναθεωρήσετε και να αλλάξετε τους μέχρι πρότινος τρόπους θεραπείας που χρησιμοποιούσατε. Σε εργασιακό επίπεδο μπορεί να αλλάξουν οι ισορροπίες είτε αναλαμβάνοντας νέες υποχρεώσεις και ευθύνες είτε μέσω της αναζήτησης μίας καινούργιας εργασίας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μία πιο θετική διάθεση έχει για εσάς η έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού καθώς φωτίζει τον οίκο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τον έρωτα, την δημιουργία αλλά και την επιχειρηματικότητα. Δίδυμοι, θα μπορέσετε επιτέλους να κατανοήσετε τι ακριβώς ψάχνετε από μία σχέση και έτσι θα  αφήσετε να μπουν στην ζωή σας άτομα αντίθετα από έσας που όμως θα σας προσφέρουν ένα κύμα ανανέωσης και γαλήνης. Οι σχέσεις με τα παιδιά σας θα εξομαλυνθούν και όσοι από εσάς το επιθυμείτε μπορείτε να αποκτήσετε. Αλλαγές με πιθανότητες εξέλιξης θα υπάρξουν και στο επιχειρηματικό κομμάτι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνοι είστε από τα ζώδια που επηρεάζεστε άμεσα από την επερχόμενη έκλειψη και θέματα οικογένειας και σπιτιού χρειάζονται την προσοχή σας. Μπορεί να προκύψουν μετακομίσεις ή συγκατοικήσεις αυτή την περίοδο ή να φτιάξετε κάτι στο σπίτι σας που χρειαζόταν αντικατάσταση, ακόμα κάποιο μέλος της οικογένειας σας μπορεί να φύγει από το σπιτι για παραδειγμα το παιδί σας. Σε κάθε περίπτωση η οικογενειακή σας εστία θα παρουσιάσει αλλαγές και θα απαιτήσει αρκετό από τον χρόνο σας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να βρείτε την ισορροπία που θα χρειαστεί ανάμεσα στις οικογενειακές και στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις. Προσοχή σε συγκρούσεις ανάμεσα σε οικογενειακά πρόσωπα.

ΛΕΟΝΤΕΣ

Σε εσάς τους Λέοντες το επόμενο διάστημα είναι επιφορτισμένο με αρκετή κινητικότητα και επαφές. Θα έχετε αρκέτες αποκαλύψεις και θα μάθετε πολλά πράγματα και για να τα φέρετε εις πέρας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το όπλο της διπλωμματίας. Θα αναθεωρήσετε τις μέχρι τώρα απόψεις σας και θα κρίνετε τους άλλους γύρω σας πιο συναισθηματικά και μέσα από την δική σας σκοπιά και τα δικά σας βιώματα. Αλλαγές μπορεί να προκύψουν στο μέσο μεταφοράς σας αλλά και στον τρόπο που επικοινωνείτε. Ταξίδια και μετακινήσεις μπορεί να είναι εξελικτικά για εσας αλλά και μία αλλαγή πλεύσης θα υπάρξει στις σπουδές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τον οίκο των οικονομικών, των ασφαλειών και των προσωπικών αξιών έρχεται να επηρεάσει η έκλειψη αυτή καλώντας σας να δείξετε λίγο παραπάνω προσοχή στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα χρήματά σας. Ίσως θα χρειαστεί να διευθετήσετε οικονομικές οφειλές και να αποφύγετε οικονομικά ρίσκα ή ακόμα να καλύψετε οικονομικά ανάγκες άλλων, μπορεί και του συντρόφου. Βέβαια δεν αποκλείεται μέσω συνεργασιών να βρεθούν και νέες πηγές εσόδων. Όπως και να έχει δείξτε ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο διάστημα στους τομείς αυτούς για να αποφύγετε οποιαδήποτε ανασφάλεια τόσο οικονομική αλλά και αξιακή που μπορεί να προκύψει.

ΖΥΓΟΣ

Οι πρωταγωνιστές αυτής της σεληνιακής έκλειψης είστε εσείς οι Ζυγοί και ειδικότερα όσοι από εσάς ανήκετε στις πρώτες μοίρες του ζωδίου. Αυτό το διάστημα θα αναθεωρήσετε πολλά πράγματα και θα ακούσετε περισσότερο τις δικές σας εσωτερικές ανάγκες. Ό,τιδήποτε μέχρι τώρα δεν σας κάλυπτε και σας έκανε να συμβιβάζεστε μπορείτε να το αλλάξετε, είτε αυτό αφορά την εξωτερική σας εμφάνιση και την εικόνα σας είτε αφορά την συμπεριφορά σας είτε άλλους ανθρώπους είτε ακόμα και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Ίσως να είναι μία ευκαιρία ώστε να επιδιώξετε το καλύτερο για εσάς τους ίδιους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Για εσάς τους Σκορπιούς η έκλειψη θα πραγματοποιηθεί στον πιο εσωτερικό οίκο του ωροσκοπίου σας. Θα είναι μία περίοδος με πολλές εσωτερικές διεργασίες που θα θελήσετε να απομονωθείτε και να κάνετε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά σας. Θα έρθουν στο φως μυστικά και παρασκηνιακές καταστάσεις και θα μπορέσετε να κάνετε διάφορα ξεκαθαρίσματα. Θα ήταν καλό να αντιμετωπίσετε με ηρεμία γεγονότα της καθημερινότητας που σας πιέζουν και να βρείτε τις ισορροπίες τόσο στον εαυτό σας και στις προσωπικές σας σχέσεις όσο και στην επαγγελματική σας ζωή.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στον πιο κοινωνικό οίκο του ωροσκοπίου σας πραγματοποιείται η σεληνιακή έκλειψη και σας καλεί να δείτε με διαφορετική οπτική τους στόχους και τις φιλίες σας. Αυτό το διάστημα θα προτιμήσετε να συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας συνδέει ένας κοινός σκοπός ή ένα κοινό πρόβλημα ή σε γενικότερα πλαίσια που μοιράζεστε τις ίδιες απόψεις. Θα απομακρύνθείτε από ομάδες και παρέες που δεν σας κάλυπτουν ιδεολογικά. Μπορεί να αλλάξουν οι μέχρι τώρα στόχοι σας και να θέσετε άλλους που θα σας βοηθήσουν περισσότερο εξελικτικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αιγόκεροι είστε και εσείς ένα από τα ζώδια που σας επηρεάζει άμεσα η έκλειψη από το ζώδιο του Ζυγού και φέρνει αλλαγές στα ζητήματα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας σας. Μπορεί να υπάρξουν νέες αρμοδιότητες που θα πρέπει να αναλάβετε και αυτές να σας επιβληθούν είτε μέσα από άτομα εξουσίας είτε από συνεργάτες σας. Ακόμα δεν αποκλείεται να θελήσετε να κάνετε μια αλλαγή στην εργασία ή την καριέρα σας αν νιώσατε πως οι μέχρι τώρα κόποι σας δεν ανταμείφθηκαν όπως θα έπρεπε. Οι πιέσεις αυτές που θα αντιμετωπίσετε στην επαγγελματική σας ζωή θα έχουν αντίκτυπο και στην οικογενειακή σας όπου θα πρέπει όσο μπορείτε να διατηρήσετε τις ισορροπίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με θετικό πρόσημο είναι και για εσάς τους Υδροχόους η επερχόμενη σεληνιακή έκλειψη. Αλλάζετε τις  μέχρι τώρα πεποιθήσεις σας, την φιλοσοφία και το νόημα που είχατε για την ζωή. Οι αλλαγές αυτές θα έχουν έναν απελευθερωτικό χαρακτήρα και θα βρείτε αρκετές λύσεις σε τυχών φιλοσοφικά ζητήματα που είχατε.

Ευνοούνται οι ανώτερες σπουδές και παράλληλα διευθετούνται και διευκολύνονται νομικές υποθέσεις. Μπορεί να προκύψουν ταξίδια πνευματικού ενδιαφέροντός  που θα διαδραματίσουν ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξή σας.

ΙΧΘΕΙΣ

Οι Ιχθείς θα ασχοληθείτε με την τακτοποίηση διάφορων οικονομικών θεμάτων . Θα γίνετε πιο τυπικοί σε οικονομικές οφειλές και υποχρεώσεις και θα αλλάξει ο τρόπος στην διαχείρηση του έτοιμου χρήματος. Μπορεί να προκύψουν διάφοροι προβληματισμοί και διλλήματα σε θέματα κληρονομικών ή και να κληθείτε να συνεισφέρετε οικονομικά σε κάποιον που θα σας ζητήσει την βοηθειά σας. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει η σκέψη για δημιουργία μίας νέας πηγής εισοδήματος. Τέλος είναι μία περίοδος που θα σας κατακλύσει το συναίσθημα και διάφορες ανασφάλειες θα έρθουν μπροστά. Συμμαχός αυτή την περίοδο θα πρέπει να κάνετε την λογική. Ακόμα ευνοείται και η ψυχοθεραπεία.  

Η Δέσποινα Τσαναξή ζει και εργάζεται στα Ν.Μουδανιά, είναι σπουδάστρια σχολής αστρολογίας.
instagram:tdespoina