Ένα νέο θεατρικό έργο ανεβάζει η ομάδα Θεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απάμεια», κάνοντας πρεμιέρα την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών. Πρόκειται για το βραβευμένο έργο του Γαλλοϊταλού συγγραφέα -με λιβανέζικες καταβολές- Σάμι Φαγιάντ,  “Πώς να ληστέψετε μια τράπεζα”, όπου μια οικογένεια φτωχών στη Νάπολη, αποφάσισε να ληστέψει μια τράπεζα, προκειμένου να επιβιώσει.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Ορέστης Τεάζης, είχε την ιδέα να ανεβάσει την παράσταση με την ομάδα της Απάμεια, σε μια εκδρομή που έκανε στη Νάπολη και ψάχνοντας την ιστορία της. Μέσα από τα στοιχεία που βρήκε οδηγήθηκε στους θεατρικούς συγγραφείς με αναφορά στην εποχή της πόλης του ’60. Τότε που στη Νάπολη σημειώθηκε έκρηξη ανοικοδόμησης αλλά και φτώχιας.  Στο έργο η οικογένεια Καπέτσε γνωρίζεται με μια ιδιόρρυθμη χήρα και οδηγείται μέσα από τους υπονόμους της Νάπολης, στην καρδιά μιας τράπεζας. Οι χαρακτήρες είναι απλοί: Μικροαπατεώνας ο πατέρας, θρήσκα η μητέρα, στον κόσμος της η γιαγιά, μια έγκυος κόρη και ένας γιος μειωμένης αντίληψης.

Διανομή με σειρά εμφάνισης:

Αγγοστίνο Καπέτσε: Στέφανος Δεκάκης, Φλωρέτα Καπέτσε:Νανά Δεκάκη, Ρεγγίνα Καπέτσε:Αναστασία Δεκάκη-Ευτάτογλου, Γιαγιά:Φλώρα Κακουλίδου, Τονίνο Καπέτσε: Γιώργος Τζούμας, Χήρα: Χριστίνα Ψωμαδέλλη, Τζουλιάνα Καπέτσε:Ελένη Κακουλίδου, Φωνές:Γιώτα Σουνά,  Υφαντή, Διευθύντρια Τράπεζας:Λίνα Παπαδοπούλου, Γάτα:Βικτώρια Τζούμα

Συντελεστές Σχεδιασμός- κατασκευή σκηνικών: Γιάννης Καράμπαμπας.  Ενδυματολογική επιμέλεια: Θεατρική ομάδα Απάμεια Μουσική επιμέλεια: Ορέστης Τεάζης.

Σκηνοθεσία – διασκευή Ορέστης Τεάζης.

Οι ημερομηνίες της παράστασης μετά την πρεμιέρα είναι οι εξής: 30/3,31/03,03/04,05/04,06/04,07/04 Ώρα έναρξης: 21:00