Τη διαβεβαίωση του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ζαχαρία Μανουσαρίδη έλαβε η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής που πραγματοποίησε το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Γυμνάσιο Σημάντρων λόγω συμπεριφοράς του Διευθυντή του.

 

Όπως διαμήνυσε ο κ. Μανουσαρίδης στους εκπαιδευτικούς, είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ που θα διερευνήσει άμεσα τα όσα καταγγέλλονται προκειμένου να δοθεί λύση. Παρόλα αυτά, δεν προβλέπεται απομάκρυνση του διευθυντή από το σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΕΔΕ, κάτι που καθιστά τεταμένη την ατμόσφαιρα στο σχολείο και δύσκολη τη απρόσκοπτη συνέχιση των μαθημάτων.

Όωπς τόνισε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Ελευθερία Λούβαρη, ο Προϊστάμενος της Δ.Ε. δεσμεύτηκε να κινήσει ταχύτατα τα όσα προβλέπονται για την αποκατάσταση του παιδαγωγικού κλίματος το συντομότερο δυνατόν.

Η υπόθεση στην Εισαγγελία Ανηλίκων

Ήδη μέχρι τώρα έχουν καταγγελίες από εφτά γονείς μαθητών των οποίων τα παιδιά φέρονται να έχουν τύχει κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον διευθυντή του Γυμνασίου Σημάντρων. Μάλιστα περιπτώσεις εξ΄ αυτών έχουν φτάσει στην Εισαγγελία Ανηλίκων, αφού πρόκειται για περιστατικά χειροδικίας και εξύβρισης μαθητών από την πλευρά του διευθυντή. Ο υποδιευθυντής του σχολείου υποστήριξε πως από την αρχή της χρονιάς που σημειώθηκαν προβλήματα, «μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν όλη την καλή διάθεση να συγχωρήσουν και να συνεργαστούν ώστε τα πράγματα να μην φτάνουν στα άκρα».

Διαβάστε επίσης: 

Χαμός στο γυμνάσιο Σημάντρων – Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον διευθυντή για εξύβριση, σεξιστικά σχόλια και κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών

Αρχικά ενημερώθηκε ο σχολικός σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης, ο οποίος ήρθε σε συνεδριάσεις με τον σύλλογο προκειμένου να γίνουν συστάσεις στον διευθυντή.

Ωστόσο, η κατάσταση εκτροχιάστηκε καθώς πέρασαν οι μήνες, και φτάσαμε σήμερα να καταγγέλλεται ο διευθυντής του Γυμνασίου για περιστατικά εξύβρισης, χειροδικίας και χρηματισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στράφηκε συχνά κατά των συναδέλφων του με εκφοβιστικές μεθόδους και απειλές, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους μαθητές, κι ενώ είχε περάσει ένα διάστημα σχετικής ηρεμίας στο σχολείο, όταν τα παιδιά πήγαν στην πενθήμερη εκδρομή τους στην Κέρκυρα. Εκεί, καταγγέλθηκε ότι ο διευθυντής που συνόδευε και ήταν επικεφαλής της εκδρομής, απείλησε μαθήτριες ότι θα τις «στείλει» ασυνόδευτες στο σπίτι τους, και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων εκπαιδευτικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Εκεί ο διευθυντής επιδόθηκε σε μπαράζ εξυβρίσεων, και χυδαίους χαρακτηρισμούς και μάλιστα χειροδίκησε σε δύο μαθήτριες», καταγγέλθηκε από γονείς.

Οι καθηγητές του σχολείου υποστήριξαν ότι ως αυτήκοες μάρτυρες των περιστατικών είχαν υποχρέωση να αναφέρουν όλα τα παραπάνω στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.