Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και Maximo Catterin, θα επισκεφθούν τη Λέσβο, ώστε να παραδώσουν στο όνομα του πάπα το χρηματικό ποσό.
Το ποσό των 50.000 ευρώ διέθεσε ο πάπας Φραγκίσκος για την αντιμετώπιση αναγκών των σεισμόπληκτων της Λέσβου. 
Όπως ενημέρωσε η Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα «ο Άγιος Πατέρας αισθάνεται πολύ κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς στο νησί της Λέσβου» και διέθεσε το ποσό των 50.000 ευρώ, ώστε να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων κατά την κρίση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου.
Αμέσως μετά το σεισμό στη Λέσβο, ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, ‘Ανδρου και Μυκόνου Νικόλαος, ζήτησε από την Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα να ενημερώσει σχετικά τον πάπα Φραγκίσκο, με την ιδιότητα και του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου και Σάμου.
Πράγματι, ο αντιπρόσωπος του πάπα στην Ελλάδα, κ. Maximo Catterin, αμέσως ενημέρωσε τον πάπα Φραγκίσκο και χθες ανακοινώθηκε η παραπάνω δωρεά.
Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και Maximo Catterin, θα επισκεφθούν τη Λέσβο, ώστε να παραδώσουν στο όνομα του πάπα το χρηματικό ποσό «ως έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου».