Κολυμβητικός Αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας “Thermaikos Open Water 2018” από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θερμαϊκού και τον Κολυμβητικό Όμιλο Θερμαϊκού.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω του Τμήματος Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., και ο Κολυμβητικός Αθλητικός Όμιλος Θερμαϊκού (Κ.Α.Ο.Θ.) συνδιοργανώνουν για έκτη συνεχή χρονιά τον Κολυμβητικό Αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας “Thermaikos Open Water 2018”. Ο αγώνας έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) και της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Ο Κολυμβητικός Αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας “Thermaikos Open Water 2018” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10.00 το πρωί, με σημείο εκκίνησης την παραλία της Αγίας Τριάδας, μπροστά στα Κ.Α.Α.Υ. και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Κέντρου Αναψυχής Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Αγίας Τριάδας και με την έγκριση του Γ’ Σώματος Στρατού. Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν, όπως κάθε χρόνο, πολυάριθμα αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Περιφέρειας.
Οι αγώνες πραγματοποιούνται με την άδεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία λιμενικού σκάφους και υπό τη μέριμνα του αστυνομικού τμήματος Νέων Επιβατών για την ομαλή διέλευση των οχημάτων. Την ασφάλεια των αθλητών έχουν αναλάβει οι ομάδες ναυαγοσωστών της Ναυαγοσωστικής Σχολής Βορείου Ελλάδας, ενώ η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αποκατάστασης Καταστροφών (ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ.) και η Ομάδα Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.) θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι αθλητές διαγωνίζονται στις ακόλουθες δύο κατηγορίες ως εξής :

Junior Thermaikos Open Water 2018

  • στα 625 μέτρα, αγόρια και κορίτσια, με έτος γέννησης 2007-2008 (προαγωνιστικά)
  • στα 1250 μέτρα, αγόρια και κορίτσια, με έτος γέννησης 2005-2006 (προαγωνιστικά)

Thermaikos Open Water 2018

  • στα 2500 μέτρα, άντρες και γυναίκες, με έτος γέννησης 2004 και μεγαλύτεροι (κατηγορία open)
  • στα 5000 μέτρα, άντρες και γυναίκες, με έτος γέννησης 2004 και μεγαλύτεροι (κατηγορία open)

Σε όλους τους κολυμβητές που ολοκληρώνουν το αγώνισμα απονέμεται μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ στους πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος κύπελλο, αναμνηστικό δίπλωμα και δώρα.
Την προηγούμενη ημέρα των αγώνων, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της διοργάνωσης, με προσκεκλημένα τιμώμενα πρόσωπα το Σπύρο Γιαννιώτη (Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κολύμβησης), την Κέλλυ Αραούζου (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κολύμβησης) και το Νίκο Γέμελο (προπονητή κολύμβησης και προπονητή των ανωτέρω), στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία.
Οικοδεσπότες και κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Βασίλης Ανατολίτης (περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού), Γιάννης Μαυρομάτης (Δήμαρχος Θερμαϊκού), Νικολέττα Γαργαγαροπούλου (Πρόεδρος ΔΗΠΠΑΚΥΘ), Σάββας Πιαστόπουλος (Πρόεδρος Κ.Α.Ο.Θ.) και Γιάννης Βαλκούμας (πρωταθλητής κολύμβησης και προπονητής Κ.Α.Ο.Θ.)

Παρόντες θα είναι, επίσης, εκπρόσωποι του Γ’ Σώματος Στρατού – ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να βρουν την προκήρυξη των αγώνων και τα έντυπα δήλωσης συμμετοχής, που διατίθενται στα εξής σημεία :

Πληροφορίες για τους αγώνες τηλεφωνικά στο 23920 21788 και στους υπεύθυνους των αγώνων Γιάννη Βαλκούμα (τηλ. 6978523535) και Σάββα Πιαστόπουλο (τηλ. 6973046300).