Η Ουκρανία σφυροκοπείται για έβδομη ημέρα από τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν εισβάλλει κι όσο περνούν οι μέρες οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται εντός της χώρας που δέχεται επίθεση, αλλά έχουν ανοίξει σαν… βεντάλια, επηρεάζοντας και τη χώρα μας και συγκεκριμένα τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του makthes.gr που παρουσιάζει αποκλειστικά έγγραφα από την επικοινωνία Ουκρανών επιχειρηματιών με τους Έλληνες εξαγωγείς και επιχειρηματίες που συνεργάζονται, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα διπλό πρόβλημα. Αφενός οι Ουκρανοί εκπέμπουν SOS καθώς δε μπορούν να παραλάβουν το σύνολο των προϊόντων που εισάγουν από τη χώρα μας και τα οποία πλέον είναι άκρως απαραίτητα, αφού οι προμήθειες της χώρας τελειώνουν, αφετέρου οι Έλληνες εξαγωγείς δεν ξέρουν πότε και αν θα πληρωθούν για όσα εμπορεύματα έχουν στείλει στην πολιορκημένη χώρα.

Το makthes.gr γνωρίζει πως κάποια από τα προϊόντα που έστειλαν οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας έχουν φτάσει στον προορισμό τους, όμως δεν γνωρίζουν εάν θα λάβουν το αντίτιμο, ενώ τα περισσότερα είναι μπλοκαρισμένα στα σύνορα της Ουκρανίας με την Ε.Ε. Αυτό το τελευταίο δημιουργεί κυρίως πρόβλημα στους Ουκρανούς που έχουν δει τα αποθέματά τους να μειώνονται και εξαρτώνται από τα προϊόντα που στέλνει η χώρα μας και οι άλλες χώρες της Ε.Ε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια