Φωτογραφία Αρχείου

Πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση βρίσκεται ο Εθνικός. Μετά τη χθεσινή δραματική επικράτηση επί της Μεντιτεράνι στα πέναλτι, η πειραϊκή ομάδα επιβλήθηκε πιο εύκολα σήμερα της ιταλικής Τριέστε με 12-9 και διπλασίασε τις νίκες την στον 2ο προκριματικό όμιλο, που διεξάγεται στη Μιλούζ της Γαλλίας. Οι «κυανόλευκες» ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους αύριο (23/9) με δύο παιχνίδια, το πρωί (10:30) με την ιταλική Πάντοβα και το βράδυ (21:30) με την οικοδέσποινα Μιλούζ, και αναμένεται να «σφραγίσουν» την κατάληψη μίας εκ των τριών προνομιούχων θέσεων, ενώ έχουν καλές πιθανότητες ακόμη και για την πρωτιά του ομίλου.

Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και σιγά-σιγά αύξησε τη διαφορά, φτάνοντας στο +4 (7-3), στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Η Τριέστε δεν τα παράτησε και μείωσε σε 9-7 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, αλλά η άμυνα του Εθνικού δεν επέτρεψε στις Ιταλίδες να γίνουν πιο απειλητικές.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-3, 1-2, 3-2

Η σύνθεση του Εθνικού: Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 2, Κατσιμπρή, Τέρνερ, Κλαψιανού, Νίνου 2, Χατζηκυριακάκη, Αλκ. Μπενέκου 2, Μιχαϊλοβιτς 1, Κανετίδου 3, Ιόλη Μπενέκου, Τορνάρου 2, Μαυρωτά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ