Τα δημοσιονομικά όρια έχουν εξαντληθεί επανέλαβε στους αγρότες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο MEGA.

Ο Παύλος Μαρινάκης κατ’ ουσίαν ζήτησε από τους αγρότες που αντιδρούν να κάνουν υπομονή, διαβεβαιώνοντάς τους ότι από το 2025 θα τεθεί σε ισχύ η μόνιμη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ενώ, όπως είπε, για το αγροτικό ρεύμα έχει δοθεί λύση δεκαετίας.

«Μιλάμε για μειώσεις φόρων, μιλάμε και για πάνω από 1,2 δισ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ. Με τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, που δεν έχουν λύσει όλα τα προβλήματα των αγροτών. Τα δημοσιονομικά όρια έχουν εξαντληθεί. Παλεύουμε για την ΚΑΠ, για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης παράνομων ελληνοποιήσεων», υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, που έδειξε πως η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, ωστόσο είναι υποχρέωση κάθε χώρας να την αντιμετωπίσει.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει μέτρα όπως η μείωση τιμών στα προϊόντα και το «καλάθι του νοικοκυριού», τα οποία απέδωσαν, όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι πολιτικές που εφαρμόζουμε είναι μόνιμες παρεμβάσεις», επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αυξήσεις μισθών, και συμπλήρωσε:

«Με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πολίτες προσπαθούμε να κάνουμε κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και κάθε πρόβλημα που προκύπτει να το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η κυβέρνηση διέσωσε μία διαλυμένη οικονομία και τα κατάφερε εν μέσω αυτής της κρίσης», υποστήριξε.

πηγή in.gr